Trucuri pentru un ten perfect


Mentinerea sanatatii si frumusetii tenului constituie problema principala a fiecarei femei. Solutia ei se afla in remediile naturale din bucataria sau gradina noastra, printre diferitele soiuri de fructe si legume pe care le consumam zilnic, nu in magazinele de cosmetice care ne ofera produse extrem de scumpe.

Dar, in momentul in care vom constientiza faptul ca pielea noastra are nevoie de vitamine si minerale ce provin exclusiv din surse naturale, nu de subtantele chimice din cremele pentru fata si lotiuni, vom pretui darul neconditionat pe care Natura ni-l ofera: feluritele plante ce se afla peste tot in jurul nostru si pe care, de multe ori, nici macar nu le observam. Aceasta fara a lua in considerare faptul ca ingrijirea naturala a pielii este
mai sigura, mai putin costisitoare si usor de folosit.

De obicei exista produse specifice pentru fiecare etapa a procesului de ingrijire a epidermei. Aceasta incepe cu actiunea de curatare a tenului si continua cu folosirea unui scrub, purificarea, exfolierea, tonifierea si hidratarea pielii. Dar exista si o alternativa la toate acestea: aplicarea de masti naturale pentru ten, care ne ajuta sa ne mentinem infatisarea sanatoasa, radianta si plina de stralucire prin includerea intr-un singur tratament cosmetic a mai multor etape de ingrijire.

n functie de fiecare tip de ten (normal, mixt, sensibil, gras sau uscat) se pot realiza masti de fata pe baza de fructe si legume care sa ne faca sa aratam mai bine, mai sanatoase si mai pline de viata.

Persoanele care au tenul normal sunt cele mai favorizate, deoarece pielea lor are o textura fina si uniforma, cu un echilibru la nivelul sebumului. Tenul normal este hidratat in mod corespunzator, nefiind nici gras, nici uscat si reprezentand tenul ideal. Pentru acest tip de ten se folosesc, de obicei, masti de intretinere pe baza de: morcovi, miere, piersici, petale de trandafir, papaya, lamai verzi, portocale, banane, capsuni, castraveti, migdale si multe altele.

De exemplu, un ten sanatos, care sa emane prospetime, poate fi obtinut imediat prin aplicarea unei paste din banane si capsuni pe fata. Dupa 20 de minute indepartati-o cu apa calda si veti observa cu siguranta diferenta.

Pielea uscata este cea mai predispusa la linii fine si riduri, deoarece nu poate sa retina in structura sa substantele hidratante, iar glandele sebacee nu produc cantitati suficiente de sebum. Acest tip de ten este in mod constant deshidratat si are nevoie de ingrijire speciala prin hidratare intensa. Mastile pentru tenul uscat includ urmatoarele ingrediente: romanita, lavanda, menta, banane, miere, lapte, iaurt, albus de ou, unt, capsuni etc.

Pentru prevenirea ridurilor se prepara o pasta din banane, iaurt si miere, care se aplica pe fata timp de 15-20 de minute, dupa care se indeparteaza cu apa calda.

Tenul gras este opusul tenului uscat, deoarece secretia in exces de sebum face suprafata pielii sa fie uleioasa. Problema acestui tip de ten consta in faptul ca sebumul secretat in cantitati mai mari decat este normal atrage si pastreaza pe fata particule de praf si mizerie din mediul inconjurator. Acestea conduc la aparitia de acnee, puncte albe si negre etc. Pentru tenul gras mastile trebuie sa fie preparate din: mere, rosii, tarate, drojdie, lamai galbene sau verzi, albus de ou, faina de ovaz etc.

Amestecati sucul de la o jumatate de lamaie cu o jumatate de pahar de faina de ovaz si albusul unui ou, dupa care aplicati pasta obtinuta pe pielea fetei si indepartati-o cand este uscata. Prin aceasta metoda va veti curata si purifica tenul, eliminand particulele de praf si excesul de sebum.

Cel mai des intalnit tip de ten este tenul mixt. Acesta este format din portiuni de piele uscata si portiuni de piele grasa. De obicei, zona fetei formata din frunte, nas si barbie (zona T) este cea cu exces de sebum, iar in rest pielea este normala sau uscata. Daca va incadrati la acest tip de ten trebuie sa tratati fiecare portiune diferit, in functie de caracteristicile fiecarei zone - masti impotriva excesului de sebum pentru zona T si masti pentru ten normal sau uscat in rest.

Pielea sensibila, dupa cum arata si numele, are o textura foarte fragila si se irita atunci cand este expusa schimbarilor de temperatura si mediu. Ingredientele naturale recomandate sunt: mierea, laptele, bananele etc.
 

Sursa: http://news.softpedia.com

0 Response to "Trucuri pentru un ten perfect"

Trimiteți un comentariu

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme