|. Parul

   1. Stiti sa av ingrijiti parul? 
Un par bogat , stralucitor ,suplu ,donata un organism sanatos. El este un simbol al Frumusetii , inspirand numerosi scriitori si poeti , ca Baudelair, Balzac , Flaubert  Etc....
 O coafura frumoasa , adecvata obrazului, constituie un plus de seductie.
   Din pacate nu toate persoanele se bucura de avantajul unui par abundent, cu fir gros si sanatos. Cei care nu se pot lauda cu o podoaba bagata,, ci din potriva al cariu par este raar, cu firul subtire, uscat , ofilit , trebuie sa tina seama de faptul ca factorii externi, agresivi, vopselele, decoloranti, permanentele, stresul, diverse carante alimentare ii dauneaza.
   2.Care este natura parului dv. ? 
Ca si in cazul pieli, putem distinge trei tipuri de par: normal, uscat si gras.
   Parul normal este lucios, moale la atingere, datorita sebumului. EL nu ridica nici un fel de probleme daca este ingrijit corespunzator
 Parul uscat are un aspect tern, aspru la pipait , fragil. Cauzele pot fi denatura interna ori externa
 Parul gras se datoreste faptului ca si pielea capului e grasa . In general la fete, dupa pubertate , parul inceteaza de a mai fi gras , spre deosebire de barbato , la care acest dezavantaj se prelungeste un timp indelungat sau chiar toata perioada vietii.
Din cauza excesului de sebum, parul , dupa spalare, devine la scurt timp unsuros, se aglomereaza si se coafeaza destul de greu.
  Pentru a determina natura parului puteti face acelasi test ca pentru pielea obrazului. Cu ajutorul unei harti absorbante, dupa 2 zile de la spalat , frecati timp de un minut pielea capului apasand cu degetul. Daca hartia s-a patat , parul este gras , daca se vede numai urma degetului cu care ati apasat este vorba de par normal. Lipsa oricarei pete de grasime insica un par uscat.


1. Ordinea prioritatilor

Alege samponul care vizeaza cea mai importanta problema a parului tau; cele secundare pot fi reglate dupa spalare si aplicarea balsamului.
Daca te confrunti cu matreata si o ignori, produsele pe care le folosesti nu-si pot dovedi eficienta. Din fericire, sampoanele anti-matreata de generatie noua tintesc simultan caderea parului, lipsa volumului si stralucirii, decolorarea parului vopsit sau scalpul sensibil.

2. Samponare eficienta

Uda-ti parul cu apa calduta sau rece - apa fierbinte usuca scalpul si parul - aplica in mana o cantitate de sampon cat o moneda, intinde pe palme si apoi maseaza bine scalpel pana ce toata suprafata este acoperita cu spuma.
Repeta samponarea numai daca ai parul gras, pentru ca samponul sa treaca de bariera de grasime de la radacina.

3. Balsamul

Stii deja ca rolul balsamului este acela de a hidrata si trata firul de par pe lungime, nu si la radacina.
Insa nu e suficient doar sa-l aplici; dupa ce-l intinzi uniform, maseaza viguros parul pentru a stimula absorbtia formulei, apoi pune-ti pe cap o casca pentru dus si asteapta cateva minute (conform indicatiilor de pe ambalaj) pana la clatire cu apa calduta.

4. Ingrijire alternativa

In general, e bine sa ramai fidela gamei de ingrijire pe care o folosesti, dar daca vrei sa te mai abati, nu schimba samponul.
Incearca doar un alt tip de balsam, in functie de nevoile parului tau, si foloseste-l alternativ, nu in mod repetat.

5. Bonus necesar

Spray-ul pentru ingrijirea parului n-ar trebui sa se situeze pe lista produselor optionale pentru ingrijirea parului. De cele mai multe ori, acestea intretin sau amplifica efectele samponului si balsamului intre spalari.

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme