Masca potrivita pentru tenul tau


Masca potrivitaMastile sunt forme de rasfat pentru ten. Folosirea lor periodica este la fel de importanta ca si ritualul zilnic de curatenie. Mai ales acum ca intram în plin sezon rece, este nevoie un un plus de hidratare pentru piele, lucru ce poate fi asigurat prin aplicarea mastilor de fata. Exista în comert tot felul de masti, sub forma de creme, de geluri, de prafuri, având diferite caracteristici: hidratanta, revigoranta, antirid, astringenta, etc si nenumarate combinatii de ingrediente. Totusi, sunt voci care spun ca cele mai bune sunt mastile naturale pe care ti le poti fabrica singura acasa. Expertii în cosmetica insista totusi sa apelam la ajutorul lor pentru o alegere potrivita si o aplicare profesionala ce asigura rezultate optime.

Ideea este ca fiecare tip de ten are caracteristici si nevoi specifice, sens în care nu orice masca poate fi efcienta pentru oricine. De exemplu, tenul gras are nevoie sa scape de execesul de sebum pe când daca facem acelasi lucru pentru un ten uscat s-ar putea sa-l stafidim de tot. Iar mastile antirid sunt pierdere de timp si de bani daca se aplica pe un ten tânar.

Important este, asadar, sa stii ce fel de ten posezi si sa te interesezi în legatura cu ce ti se potriveste si ce-ti poate dauna. Daca ai tenul gras o masca pe baza de argila este ideala; mastile gel ajuta la eliminarea celulelor moarte, a parului facial si a punctelor negre si pot fi folosite pentru toate tipurile de ten; mastile crema sunt ideale pentru pielea îmbatrânita.

Pentru ca o masca sa dea rezultate trebuie sa fie aplicata pe tenul curat, spalat, exfoliat. Daca ai tenul uscat poti aplica înainte de masca o crema hidratanta. Masca se aplica pe obraji, frunte, nas, barbie si gât. Lasa neatinse zonele din jurul ochilor si al buzelor si de asemenea ai grija sa nu acoperi sprâncenele ca sa nu le epilezi când îndepartezi masca. Pe perioada în care masca îsi face efectul trebuie sa îti mentii fata cât mai relaxata, fara sa râzi sau sa te strâmbi. Lasa masca sa actioneze respectând durata indicata pe ambalaj si apoi îndeparteaz-o cu blândete.
Privindu-te apoi în oglinda vei remarca faptul ca tenul tau este mai curat, mai luminos, radiind de sanatate si frumusete. Masca de ten este un rasfat la îndemâna prin care îti pastrezi pielea tânara, proaspata, sanatoasa, frumoasa.

0 Response to "Masca potrivita pentru tenul tau"

Trimiteți un comentariu

powered by Blogger | WordPress by Newwpthemes | Converted by BloggerTheme